Wartości odżywcze gruszek (w 100 g)
Wartość energetyczna - 57 kcal
Białko ogółem - 0.36 g
Tłuszcz - 0.14 g
Węglowodany - 15.23 g (w tym cukry proste 9.75)
Błonnik - 3.1 g
Witaminy
Witamina C – 4.3 mg
Tiamina – 0.012 mg
Ryboflawina – 0.026 mg
Niacyna - 0.161 mg
Witamina B6 - 0.029 mg
Kwas foliowy - 7 µg
Witamina A – 1 IU
Witamina E – 0.12 mg
Witamina K - 4.4 µg
Minerały
Wapń – 9 mg
Żelazo - 0.18 mg
Magnez - 7 mg
Fosfor - 12 mg
Potas - 116 mg
Sód – 1 mg
Cynk - 0.10 mg
Źródło danych: USDA National Nutrient Database for Standard Reference
Komentarze
Prześlij komentarz